Workshops visueel communiceren 

Beelden zeggen zoveel meer dan enkel woorden. Dit heb je vast vaker gehoord. De combinatie van woord en beeld is waardevol, maar hoe doe je dit eigenlijk? Visueel communiceren, ook wel zakelijk tekenen genoemd, leert je de boodschap op een andere, aantrekkelijke manier over te brengen. Hoe kom je tot de kern en hoe zet je dit op papier? Na een workshop visueel communiceren ben je in staat om dit proces snel te doorlopen en kinderen/collega's mee te nemen in eigen leerproces.  

Vormgeving 

Ben je op zoek naar een andere insteek van jouw informatie weergeven? Ik help graag. Notulen, een jaarplan of misschien wel een borgingsdocument. D.m.v. steekwoorden, een gesprek of aanlevering van geschreven documenten, creëer ik een op maar gemaakte visual . 

Wil je een stapje verder gaan? Er kan ook LIVE worden mee getekend tijdens een vergadering, evaluatie of presentatie. 

Visie/missietraject 

Is het onderwijs op jouw school toe aan vernieuwing of misschien zelfs verbetering? Door mijn ervaring binnen het jenaplan onderwijs en de opleiding tot leidinggeven, kijk ik graag mee naar de onderwijsinhoud en/of kwaliteitszorg binnen de school. Ik werk vanuit diverse theorieën en ondersteun dit d.m.v. een brown paper wall met visuele weergaven waardoor het traject nog beter in beeld komt. 

Coaching jenaplan 

Mijn hart ligt bij het jenaplanonderwijs. Hier heb ik de basis van het jenaplan eigen mogen maken en d.m.v. de jenaplanopleiding ben ik gecertificeerd jenaplanleerkracht. Ik geniet van de vaardigheden die kinderen opdoen en hoe zij het leren eigen mogen maken. Al jena(van)plan en hulp nodig om het jenaplan te integreren binnen de school/bouw/groep? Tijdens de coaching maak ik gebruik van visual thinking om het eigenaarschap te vergroten en processen eigen te maken.